Erdoğan'dan yüzde 50+1 açıklaması

Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı seçiminde yüzde 50'den fazla oy almaya gerek bırakmayacak yasal düzenlemenin sinyalini verdi. Erdoğan "Bu durum bir anayasa değişikliği gerektiriyor. Meclis'e ön hazırlığımızı getirebiliriz." dedi.Faruk Çelik'in ortaya attığı formüle göre; Cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turunda yüzde 40'ın üzerinde oy alan isim Cumhurbaşkanı seçilecek. Yani en az yüzde 50 artı 1 oy şartı aranmayacak.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Ekim 2019 16:38, Son Güncelleme : 01 Ekim 2019 17:36
Erdoğan'dan yüzde 50+1 açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan TBMM'den ayrılışında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fırat'ın doğusuna yönelik Türkiye'nin adımlarıyla ilgili soruya ''Bunların hepsinin toplam açılımı nedir? Bir gece ansızın gelebiliriz'' yanıtını verdi.

Erdoğan'a, AK Parti'li Faruk Çelik'in, ''Cumhurbaşkanı seçilmek için gereken yüzde 50+1 Türkiye'yi yorar yüzde 40 olmalı'' önerisi de soruldu.

Erdoğan ''Kampta konuşmamız önemli değil. Konuşma yeri burası. Anayasa değişikliği gerektiriyor. Sadece iktidar olarak ön hazırlık yaparız. Ön hazırlığımızı buraya getirebiliriz. Bir yıl önce milletin onay verdiği yeni yönetim sistemini tekrar gündeme getirmek asıl milleti o yorar. Daha yeni çıkardık'' değerlendirmesinde bulundu.

FARUK ÇELİK NE DEMİŞTİ?

AK Parti'nin kurucularından ve önceki hükümetlerde bakanlık yapan Faruk Çelik, cumhurbaşkanı seçilmek için gereken yüzde 50+1 oranının değiştirilmesi önerisinde bulunmuş ve "İlk turda yüzde 40 ve üzeri oy alan seçilsin. Yüzde 50+1 formülü Türkiye'yi yorar" demişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber